Világkupa futam Les Gets-ben - a Cannondale leuralta a férfi XCO-t

A márkáról / Hírek / Világkupa futam Les Gets-ben - a Cannondale leuralta a férfi XCO-t

A dupla rövidpályás győzelemmel és az olimpiai XC első és harmadik helyezésével a Cannondale Factory Racing az első helyen áll a világkupában!

A Savoyai-Alpokban éppen csak elkezdődött a nyár, és Alan Hatherly és Charlie Aldridge máris kettős győzelmet aratott a Short Trackben. És ha Hatherly XCC teljesítményét dominánsnak lehetett nevezni, akkor amit az XCO-ban tett, az a bringázás egy másik dimenziója volt. Egyszerűen fogalmazva felülmúlta ellenfeleit, és 1:22 perccel a második helyen végzett. És hogy még nagyobb legyen az öröm, Simon Andreassen a harmadik helyen ért be a célba.

A CFR előnye a mezőny többi részével szemben a verseny során folyamatosan nőtt: Hatherly a rajt után azonnal átvette a vezetést. Ha pedig nem ő volt az első helyen, akkor Charlie Aldridge. És ha nem Charlie Aldridge, akkor Simon Andreassen. És ha egyik CFR-csapattag sem volt ott, akkor a riválisok vezettek. De egy dolog biztos volt - a Team CFR és a Cannondale Scalpel mindig az élmezőny közelében volt.

A nyolc körből a negyedikben Hatherly a második helyről az élre állt, és ott is maradt. Az ötödik kör elejére 22 másodperces előnyre tett szert. A hatodik körben ez már 47 másodperc volt, a hetedik körben pedig 1:05 perc. Nyugodtan, koncentráltan bringázott, és senki nem ért a nyomába. Még a kommentátorok is azt mondták: "Ez a tipikus Alan Hatherly: mindenkit letarol, ha hosszabb a verseny."

A harmadik helyért folyó csata a könnyű üldözéses versenyben zajlott. Andreassen egy kicsit küszködött a teljesítményével. Volt néhány támadás, de Simon mindegyikre reagálni tudott, és körről-körre kerülgette riválisait. Az első és a második hely adott volt, de Andreassen tudta, hogy a harmadik helyért kemény küzdelem lesz - és ő nagyon keményen küzdött.

Az utolsó kör elején Heatherly pihent, ugyanakkor pontosan és hiba nélkül bringázott. És még ez a sima és nyugodt tekerés is lehetővé tette számára, hogy további 17 másodperccel, majdnem másfél percre növelje előnyét. A célvonalhoz közeledve egy rajongó átnyújtott neki egy dél-afrikai zászlót, amit Alan átvett és meglengetett, amikor áthaladt a célvonalon. Láthatóan meghatódott.

A kezében volt az első XCO-győzelme - több mint egy évtizede az első XCO-győzelem egy afrikai versenyzőtől -, miközben az egész világkupa vezető versenyzőjének járó trikót is megszerezte. Ez okot ad a büszkeségre.

Andreassen harca a harmadik helyért az utolsó kör végéig elhúzódott, de egyik riválisának sem volt esélye, amikor a fiatal dán a pedálra taposott, és az utolsó kanyarokban mindenkitől elhúzott. Széles mosollyal haladt át a célvonalon, bár nem olyan széles mosollyal, mint amilyennel Alan Hatherly várta, hogy megölelhesse.

A Cannondale Factory Racing lett a nap leggyorsabb csapata, és ezzel a csapatok közötti versenyben is az első helyen áll. Tehát mindenképpen figyeljétek a sárga rajtszámokat a CFR csapat bringáin, amikor a versenyzők felsorakoznak a következő WorldTour futam rajtjánál, amelyre szeptemberben Lake Placidben kerül sor.

Cannondale - Logo
[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Cannondale legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.