Mona Mitterwallner 2023 XCM világbajnoka

A márkáról / Hírek / Mona Mitterwallner 2023 XCM világbajnoka
A Cannondale Factory Racing csapat tagja, Mona Mitterwallner nyerte a 2023-as maraton világbajnoki címet a női elit kategóriában! Ráadásul a Cannondale Scalpel mindhárom dobogós helyezést megszerezte, a dél-afrikai Candice Lill a második, a német Adelheid Morath pedig a harmadik helyen végzett.

 

A körülmények kihívást nagy jelentettek, a pálya sáros, de a cél egyértelmű volt – mindenkinek a hátad mutasd, és hagyd őket messze magad mögött. Mona Mitterwallner teljesítette ezt a feladatot, és ezzel ő lett a 2023-as maraton világbajnok az elit női kategóriában.

A huszonegy éves osztrák XC-bajnok tudja, milyen az, amikor hősies teljesítményt kell nyújtani (már a második világbajnoki címét szerezte meg), és a zord skót időjárás még magasabb szintre emelte a kihívást.

 

 

De sem a csúszós pálya, sem a tehetséges versenyzők nem tudtak az útjába állni. Az egynapos verseny harmadik részében Mona döntött. Átvette az irányítást és elhúzott az élcsoporttól, amelyet szinte a verseny elejétől kezdve vezetett. A 100 km-es verseny végére Mona előnye majdnem egy perc volt legközelebbi üldözőjével szemben.

 

 

"Csodálatos, hogy ott lehettem, amikor Mona világbajnok lett, és beteljesítette álmát" - mondta Phil Dixon, a Cannondale Factory Racing sportigazgatója a győzelem után. "Személy szerint nagy megtiszteltetés Monával és az egész Cannondale Factory Racing csapattal együtt dolgozni. Felállítani egy tervet és azt sikeresen megvalósítani egy nagyszerű eredmény".

 

 

"Ez a szivárványos mez szimbolizálja a fájdalommal, túlgondolással, verejtékkel, könnyekkel, magányossággal töltött órákat – és az örömöt." - mondta Mona, miután feldolgozta sikerét. Manuel Fumic, a Cannondale Factory Racing csapatvezetője pedig hozzátette: "Ünnepelni fogunk!". 

 

 

Cannondale - Logo
[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Cannondale legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.