Magnus Cort nyerte a TdF 10. szakaszát

A márkáról / Hírek / Magnus Cort nyerte a TdF 10. szakaszát
Magnus Cort Nielsen igazán lenyűgöző teljesítményt nyújt idén a Tour de France-on. Tegnap ezt egy tökéletesen időzített sprinttel nyomatékosította, amellyel megszerezte a győzelmet a 10. szakaszon.

Figyelembe véve, hogy Magnus a Tour első hetében összesen 535 kilométert töltött a szökésben, és a második szakasz óta a hegyek királyának pöttyös mezét is viselte, még saját magát is meglepte a szakaszgyőzelme.

„Ez hihetetlen. Nem tudom elhinni, ami történt" - mondta Magnus a dobogó legmagasabb fokán állva.

DATA | //clanky/2022/magnus_stage_10_win | Magnus_wins_stage_10.jpg

A Morzine-i emelkedőn lefelé folytatott viharos pozícióharc után Magnus egy szökevénycsoportba került, amely a második emelkedő, a Col de Jamblaz tetején is vezetett. A csoport, amelyben ott volt EF Education-EasyPost csapattársa, Alberto Bettiol is, gyorsan előnyt épített ki az üldöző mezőnnyel szemben. Amikor a csoport elérte a Mégeve-be vezető utolsó emelkedő alatti völgyet, Alberto aktív támadást indított. Miközben a többieket a csoportban arra kényszerítette, hogy visszaverjék a támadását, Magnus tartotta állandó tempóját.

DATA | //clanky/2022/magnus_stage_10_win | Magnus_wins_1.jpg

"Hosszú időn keresztül a maximumon tekertem ezen az emelkedőn" - mondta Magnus a célban. "Szerencsére Bettiol ott volt. Nagyon erős volt, és az élen tekert. Ez lehetővé tette, hogy a nyeregben ülve spóroljak egy kicsit az erőmmel. Az utolsó kilométereken néhányszor majdnem elvesztettem a csoportot, de aztán hirtelen újra összeállt, és én még mindig ott voltam velük."

"Azt mondtam magamban, hogy ez a szakasz az enyém. Meg kell szereznem, bármi áron" - osztotta meg az utolsó emelkedőn tekerés közbeni gondolatait Magnus.

DATA | //clanky/2022/magnus_stage_10_win | Magnus_Cort_Nielsen.jpg

Cannondale - Logo
[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Cannondale legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.