Hogyan válasszunk Cannondale országúti kerékpárt

A márkáról / Hírek / Hogyan válasszunk Cannondale országúti kerékpárt
Rövid útmutató a Cannondale országúti kerékpár kiválasztásához

Ha Cannondale országúti kerékpárt vásárlását tervezi, ez a cikk az Ön számára készült. A következő három egyszerű lépés elvezeti álmai országúti kerékpárjához, és segítséget nyújt eligazodni a termékcsaládokban. Vágjunk is bele.

DATA | /clanky/2020 | Vybirame_roadbike_uvod_1250px.jpg

1. lépés - A MEGFELELŐ TÍPUSÚ ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR KIVÁLASZTÁSA

Hol kerékpározok?

A kiválasztás elején tisztázni kell, hogy milyen típusú kerékpározáshoz keres országúti kerékpárt. A szupergyors tekerés érzését szeretem, vagy a burkolatlan utak bukkanóit kedvelem? Ha ezzel tisztában van, akkor van egy egyszerű képlet.

  • Szeretem a sebességet és az aszfalton kerékpározást = fajtatiszta országúti kerékpár. Ennek a kategóriának az országúti kerékpár termékcsaládjai: a SystemSix, a SuperSix EVO, a CAAD13, a CAAD Optimo és a Synapse
  • Jobban szeretem a technikás terepkerékpározást = cyclocross kerékpár. Ebben a kategóriában országúti kerékpár termékcsaládok: a SuperX
  • Szeretnék sima aszfalton és terepen is kerékpározni = gravel kerékpár. Ebben az esetben válasszon a Topstone Carbon Lefty, a Topstone Carbon vagy a Topstone termékcsaládok modelljei közül.

2. lépés - A MEGFELELŐ FELSZERELTSÉGŰ ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR KIVÁLASZTÁSA

Elértünk a következő képlethez. Minél nagyobb az ambíció, annál nagyobb szükség van a minőségi felszerelésre.

Országúti kerékpárok a teljesítmény vagy a kerékpáros ambíciói szerint

Ha versenyzésben gondolkodik, és ha a pénzügyi helyzete ezt lehetővé teszi, akkor a legmagasabb szintű karbon váz való Önnek. Ezeket a tulajdonságokat a SystemSix és a SuperSix EVO termékcsaládban találhatja meg. Mindkét aero országúti kerékpárnak speciális képességei vannak, azzal a különbséggel, hogy a SystemSix lapos profilja gyors és kis légellenállású, míg a SuperSix EVO aerodinamikus, rendkívül könnyű és mégis kényelmesre optimalizált, ami nagyon hasznos a hegyes-dombos utakon.

Mellesleg, az aero SystemSix országúti kerékpárt a világ leggyorsabb UCI engedélyes kerékpárjának minősítették.

DATA | //clanky/2020/vyber_silnicniho_kola | system_six_img_1250.jpg

 A világ leggyorsabb országúti kerékpárja - SystemSix

A versenygeometriás országúti kerékpárok másik vonalát az aluvázas CAAD13 képezi, amely valójában a sokat próbált testvér, a SuperSix EVO karbon geometriáját örökölte. A CAAD13 Disc 105 a road.cc kerékpáros portálon elnyerte a ROAD BIKE OF THE YEAR 2019/20 díját. Ez a siker a gyártási technológiában bevezetett forradalmi újításoknak köszönhető, amivel az alumínium váz tervezők olyan eredményeket érhettek el, amelyeket korábban csak a karbon vázak kínáltak. Az aero elemekkel ellátott alumínium váz extra kényelmet és kiemelkedő irányíthatóságot nyújt, miközben megőrzi a hihetetlen merevséget.

DATA | //clanky/2020/vyber_silnicniho_kola | CAAD13_img_1250.jpg

CAAD13 – alu váz karbon tulajdonságokkal

A versenykerékpárosok ingadoznak az alacsonyabb felszereléssel felszerelt karbonváz és a jobb minőségű alkatrészekkel ellátott alumínium váz között.

Ha inkább a kényelmet kedveli, akkor a népszerű Endurance kategória klasszikus országúti kerékpárjaira van szüksége, amelyek függőleges ülő pozíciót kínálnak a nyeregben töltött hosszú órákra. A karbon vázas modelleket Synapse néven, az alumínium vázas modelleket Synapse Alloy néven találja meg.

Abban az esetben, ha az ideális ár / teljesítmény arányt kívánja elérni, akkor a fent említett CAAD13 modellcsalád, amely bármely tagjával bátran versenyezhet a drágább karbon modellekkel szemben, lesz tökéletes az Ön számára. A CAAD Optimo sorozat azonos versenygeometriát kínál alacsonyabb árkategóriában.

A szabadidős versenyzők kedvelik a megfizethetőbb alumínium vázas változatokat, amelyek sportos és kényelmes geometriát kínálnak hosszabb utakon is. Erre tökéletes választás a Synapse Alloy bármelyik modellje. Ha jobban szereti a versenyző, aerodinamikus ülés pozíciót, válassza a CAAD Optimo modelleket.

Országúti kerékpárok terepre - gravel és cyclocross kerékpárok

Ha iszapfürdő rajongó, akkor a megfelelő kerékpárt a cyclocross kategória karbonvázas SuperX. A gravel kerékpároknak nevezett kétéltű gépeket Topstone Carbon Lefty, Topstone Carbon és Topstone néven találja meg.

DATA | //clanky/2020/vyber_silnicniho_kola | superX_img_1250.jpg

SuperX Force eTap a különleges cyclocross

Elektromos országúti kerékpárok

Kevés a szabadideje? Hiányzik a szükséges teljesítmény? Van egy megoldásunk országúti kerékpár kategóriában, amely lehetővé teszi, hogy rövidebb idő alatt nagyobb célokat érjen el, és jelentősen javítja a kerékpározás élményét, függetlenül attól, hogy gyakorlott vagy alkalmi kerékpáros.

A mai elektromos országúti kerékpárok, köszönhetően az integrált akkumulátornak és a klasszikus országúti kerékpáron észrevétlenül helyezett motornak, első pillantásra felismerhetetlenek. Ebben a kategóriában választhat a könnyű karbon vázas SuperSix EVO NEO vagy a kedvezőbb áru.

Super rychlé silniční kolo. Pssss! Vlastně elektrokolo!

 SuperSix EVO Neo 1 – a szupergyors országúti kerékpár. Pszt,... Valójában elektromos kerékpár!

A SuperSix EVO NEO egy top országúti kerékpár, amely hátsó agyba integrált könnyű motorral és miniatűr, teljesen integrált akkumulátorral van felszerelve. Ezért ez egy csúcs aero országúti kerékpármodell, amely vészhelyzetben segítséget nyújt, ha felfelé vagy széllel szemben halad. A Supersix EVO NEO 1 súlya mindössze 11,3 kg!

3. lépés - A KONKRÉT ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR KIVÁLASZTÁSA

A konkrét országúti kerékpár modell kiválasztásakor az ár együtt jár a felszereltséggel és a felhasznált anyagok és technológiák minőségével. Fontos tényező a szín és a teljes design is.

Az országúti kerékpár felszereltsége és árszintje

Az országúti kerékpárok ára körülbelül 370 000 Ft és 3 700 000 Ft között van. Azonban ne ijedjen meg, a legdrágább modelleket elsősorban a profi sportolóknak szánják, és magasabb árak az új technológiák fejlesztését és űrtechnológiai anyagok használatát tükrözik. Mindenesetre a 370 000 Ft ár határ döntő fontosságú, mivel a jelentősen olcsóbb kerékpárok esetén elkerülhetetlenül más további költségekkel kell szembesülnie, amelyek végül jelentősen meghaladhatják az eredeti keretet.

Érdemes megjegyezni, hogy kiváló minőségű kerékpárral nem csak magát a terméket vásárolja meg, hanem egyéb szolgáltatásokat is, például terméktámogatást, alkatrészek rendelkezésre állását és a panaszok kiszolgálásának sebességét. A Cannondale kiterjesztett élettartam garanciát is ad a vázra, aminek feltétele a termék regisztrálása a gyártó weboldalán.

DATA | //clanky/2020/vyber_silnicniho_kola | SuperSix_evo_img_zaver_1250.jpg

Országúti kerékpáron töltött idő

Az országúti kerékpáron töltött idő nem feltétlenül befolyásolja a beruházás összegét. A szempontok eltérők, és az árkategóriát teljesen szabadon válaszhatja meg. Ha a pénzügyi helyzet megengedi, és megveszi a rendelkezésre álló legjobb modellt, amelynek gumiabroncsai soha nem érnek az aszfalthoz, senkinek nincs joga hibáztatni Önt. Másrészt nem érdemes az alapfelszereltséggel rendelkező modellt választani, és elvárni tőle, hogy évekig hűségesen szolgáljon versenyzői edzés- és versenyterhelés mellett. Észszerűnek látszik, ha olyan árkategóriát választunk, amely megfelel a kerékpározási igényeinek.

Összegzésképpen olyan új országúti kerékpárt szeretnénk kívánni Önnek, amely megadja a kerékpározás maximális élvezetét, és mindig nyertesként juttatja Önt a célba.

Cannondale - Logo
[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Cannondale legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.