Duplázás Les Gets-ben

A márkáról / Hírek / Duplázás Les Gets-ben
Mikor lehet egy női XCO világkupa futam egyszerre izgalmas és kiszámítható? Amikor Mona Mitterwallner áll rajthoz.

 

 

Kiszámítható, mert a 21 éves versenyző folyamatosan uralja ezeket a versenyeket.

De ugyanakkor izgalmas is, hiszen domináns.

És úgy tűnt, hogy az univerzum ezúttal is megpróbálta megkeverni a kártyákat, és egy kicsit nagyobb kihívást állítva Mona útjába. Mert úgy látszik a rossz időjárás és a pálya körülményei nem elégségesek ahhoz, hogy lelassítsák az osztrák fenomént vagy a Scalpel LAB71-et. Tanúi voltunk az Andorrában aratott saras győzelmének, vagy néhány héttel korábban a skóciai maraton világbajnokságon aratott győzelmének. Mona úgy tűnik, hogy minden elemnek ellenáll. Hogyan lehet nehezebb a dolga?

 

 

48 órával a cross-country verseny rajtja előtt Mona a hatodik helyen végzett a rövidpályás versenyen. A célvonalon súlyos gyomorgörcsökkel haladt át, amelyek akkor sem csillapodtak, amikor az XCO verseny rajtjához állt. De nagyon jól tudta, hogy mit kell tennie, és megpróbált az egyetlen feladatra koncentrálni - hogy megnyerje a következő világkupa-futamot

És így is történt.

"Úgy tűnik, a fejben erősebb vagyok, mint a testben. És ez nagy önbizalmat adott nekem" - tette hozzá.

 

 

A francia Alpokban a gyönyörű, száraz nap tökéletes feltételeket biztosított a versenyhez. Mona pedig a klasszikus versenystratégiáját alkalmazta – megőrizte nyugalmát. Higgadtan haladt a pályán, és addig dolgozta fel magát, amíg a mezőny élére nem állt. Még a regnáló világbajnok Pauline Ferrand-Prévot-t és a holland Puck Pieterse-t is megelőzte. Ez a trió a következő körökben lassan növelte előnyét a többiekkel szemben. Mégis úgy tűnt, hogy bárki megnyerheti a versenyt.

De Mona, mint egy vadászó oroszlán, egyszerűen kivárta a pillanatot. És ez a harmadik körben jött meg. Az erdei szakaszon a kivezető közepén a pálya rövid időre két párhuzamos szakaszra ágazott el. És itt Mona megindult a Scalpel LAB71-gyel. Mire a pályák újra összeértek, Mona már előnyre tett szert. Pieterse és Ferrand-Prévot is járt már ezen a szakaszon, de még mindig összezavarodtak. Mona másodperceken belül elhúzott.

A nap leggyorsabb körét futotta, mielőtt áthaladt volna a célvonalon, és hatalmas, 38 másodperces különbség volt közte és az ezüstérmes Pieterse között. Ami öt másodperccel több, mint a legutóbbi, andorrai versenyen szerzett előnye, ahol megszerezte első elit győzelmét.

 

 

Kiszámítható, mégis izgalmas.

Amikor a célba érkezés után a feje fölé emelte a Scalpelt, senki sem gondolta volna, hogy az egész verseny alatt beteg volt.

"Nem éreztem jól magam a rövid pálya után" - ismerte el Mona a győzelem után. "Mindent beleadtam... a regenerálódás nem volt a legoptimálisabb, de ahogy mondtam, ez leginkább egy fejben zajló csata volt, és az egyetlen módja a győzelemnek az lehetett, hogy elengedtem az érzelmeket és a teljesítményre koncentráltam."

"Úgy tűnik, a fejben erősebb vagyok, mint a testben. És ez nagy önbizalmat adott nekem" - tette hozzá.

 

  

 

 

Cannondale - Logo
[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Cannondale legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.