Versenyben az új Scalpel

A márkáról / Hírek / Versenyben az új Scalpel
Sarah Moore, a volt XC versenyző, egy nemrégiben végzett teszt során összesen négy verseny-orientált XC gépet tesztelt. Természetesen a Scalpel Hi-MOD Ultimate, az arzenálunk legerősebb cross-country fegyvere nem maradhatott ki ebből.

DATA | //clanky/2020/pinkbike_test | Sarah_Moore_testin_on_Pinkbike.jpg

Az MTB Pinkbike oldal Field Test részeként mind a négy kerékpárral több tesztet végeztek. A szerkesztők a valós terep körülmények között megrendezett túrák sorozatának eredményeire helyezték a legnagyobb hangsúlyt, melyeket Sarah Moore végzett. És mit mondott az új Scalpelről?

Sarah Moore benyomásai az új Scalpel-ről

„Annak ellenére, hogy a Lefty Ocho még mindig megosztó, a Cannondale Scalpel-je nemcsak meglepett, de ez volt a kedvenc kerékpárom is. Még mindig furcsán néz ki, amikor megnézem magam a videóban, és megnézem a fényképeket róla, az egyedülálló villájával, azonban mivel végig a teszt alatt kiválóan teljesített, nem hagyhatom, hogy ez megakadályozon abban, hogy a Scalpel-t legjobbnak válaszam. A mászás teljesítménye kivételes érzés  volt, a lejtőn pedig úgy éreztem, hogy a 100 mm-esnél nagyobb rugóút van alattam, és összességében a leggyorsabb volt a mért körömön. Ez egyáltalán nem rossz."

„A Scalpel a cross-country kerékpárok új generációja, amit az egyre technikásabb világbajnoki futamokra terveztek. Nincs az a merev, koptató mászó érzés sem, amit az XC kerékpárokkal társítottuk, és ez azt jelenti, hogy tovább tudsz nyeregben és a pedálon maradni mászáskor és durva terepen leszállás nélkül."

„Lejtökön, amikor a nyomvonal még durvább lesz, a Scalpel 100 mm-es hátsó felfüggesztési rendszere nagyszerűen működik, és sokkal kevésbé volt fárasztó, mint a 60 mm-es rugó utas Supercaliber vagy a 100 mm-es Canyon Lux."

„Az új Scalpel bebizonyitja, hogy egy kerékpárt nem kell nyersnek érezni, ahhoz, hogy gyors legyen. Ez azt is jelenti, hogy a Scalpel nagyszerű kerékpár lenne rövidebb XCO távokra, valamint egy hosszú maratoni versenyre is."

Hogy teljesített az új Scalpel a többi jelölt között?

A teszt végén Sarah megemlíti az új Scalpel által elért értékeket a versenytársakhoz viszonyítva: "Ez volt a leggyorsabb kerékpár a mért körben és a mászásban is. 5,75% -kal gyorsabb, mint a második leggyorsabb, és 3,4% -kal gyorsabb a technikás mászáskor. 0,3% -kal maradt el ereszkedéskor a Specialized-tól."

Teszt referencia

A Cannondale Scalpel Hi-MOD Ultimate tesztértékelése megtalálható a Pinkbike weboldalán, a Field Test: 2021 Cannondale Scalpel - Deceptively Fast cikkben. Az összes részt vevő modell összehasonlítása és értékelés videója megtalálható a Pinkbike weboldalán.

 

Fotó: Margus Riga
Videó: Jason Lucas, Cole Nelson, Max Barron

A cikk forrása: www.pinkbike.com

Cannondale - Logo
[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Cannondale legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.