Trónörökös

A márkáról / Hírek / Trónörökös
A CFR-es Charlie Aldridge megnyerte az U23-as világbajnokságot egy Cannondale Scalpel kerékpárral.

Scalpel folytatja uralmát, és a hazai pályán nevelkedett hős lett az újdonsült világbajnok: Charlie Aldridge megnyerte az U23-as XCO-világbajnokságot.

Ha nem lett volna elég a világbajnoki arany iránti vágy, akkor talán a fáradhatatlan szurkolók segítettek. Talán a Scalpel segítette. Talán a hazai földön rendezett világklasszis verseny izgalma. Vagy talán egyszerűen csak azért nyerte meg Charlie Aldridge az U23-as XCO-világbajnokságot, mert gyors. Nagyon gyors.

Bármi is volt az ok, a 22 éves skótnak egyszerűen remek napja volt. Már a rajtnál az élcsoportban volt, és úgy tűnt, nem okozott neki gondot kivédeni a francia Adrian Boichis és a svájci Dario Lillo támadásait, akik Aldridge-dzsel együtt álltak fel a dobogóra. A trió a verseny első hat körében küzdött egymással, de a hetedik körben Aldridge meglépett, és az egész pálya legnagyobb emelkedőjénél előnyt épített ki Bochis és Lilla előtt, amit ezt követően csak növelt.

A Cannondale Factory Racing csapatvezetője, Manuel Fumic (maga is U23-as világbajnok) tudta, hogy egyszer eljön ez a pillanat.

"A világbajnokság megnyerése saját hazájában, családja, barátai és szurkolói előtt Charlie egyik fő célja volt ebben a szezonban" - mondta Fumic. "A címvédés az egyik mérföldkő a pályafutásában. És ez még csak a kezdet számára."

"Charlie példátlan teljesítményt nyújtott a hazai közönség előtt. Ez egy felelősségteljes teljesítmény volt egy fiatal fiútól, aki imádja a kerékpározást" - mondta Phil Dixon, a Cannondale Factory Racing sportigazgatója.

"Még mindig nem tudom feldolgozni ezt az élményt" - mondta Aldridge a nap eseményeit értékelve. - "A szurkolók elképesztőek voltak. Hosszú ideje dolgozunk már ezen, és most minden tökéletesen a helyére került, ez fantasztikus érzés".

Az U23-as férfi bajnoki cím újabb nagyszerű eredményt jelent a Cannondale Factory Racing és a Cannondale Scalpel számára az idei világbajnokságon, miután Mona Mitterwallner megnyerte, a Scalpel pedig az összes dobogós helyet megszerezte a maraton világbajnokságon.

 

Cannondale - Logo
[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Cannondale legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.