Mona uralta Andorrát

A márkáról / Hírek / Mona uralta Andorrát
Egy újabb sáros verseny. Egy újabb Scalpel diadal. És Mona Mitterwallner első győzelme a cross-country világbajnokságon elit kategóriában.

 

Mona számára a körülmények ismerősek voltak: nagy magasság, a rajtnál kupagyőztesek serege körülötte, és sötét felhők, amelyek azzal fenyegettek, hogy teljesen eláztatják az egész pályát. Nagyon hasonlított a néhány héttel ezelőtt megnyert maraton világbajnokságra.

De ebben az esetben volt egy nagy különbség: az esély, hogy megnyerjen egy világkupa-futamot az elit kategóriában. A világkupa az egyik legrangosabb mtb versenysorozat, ahol csak a legjobbak legjobbjai versenyeznek. A világkupa megnyerése pedig belépőt jelent a sportág történelmébe. Mona már letette a névjegyét, de a világbajnoki futamgyőzelem eddig elkerülte őt. Egészen mostanáig.

 

 

A rajt után Mona azonnal a mezőny elejére tört. A rendkívül fegyelmezett huszonegy éves versenyző ragaszkodott a stratégiájához: türelmes kitartás. Elképzelhető, hogy már a rajtnál elég ereje lett volna arra, hogy teljes erőből meginduljon, de ő türelmesen támadásra készen várt a LAB71 Scalpellel.

Mona az öt körből a harmadikig megőrizte a 3. helyet, aztán feljött a 2.-ra, megelőzve a jelenlegi világbajnok francia Pauline Ferrand-Prévot-t. Hirtelen már csak a svájci bajnok, Alessandra Keller volt előtte.

 

 

A következő körben Mona Alessandra Keller hátsó kerekére tapadt és kivárt. Az egyik laposabb szakaszon átvette az irányítást és megelőzte a svájcit. Kellernek már nem volt ereje reagálni. Mona előnyre tett szert és folyamatosan növelte azt.

Mire átért a célvonalon, Mona 33 másodperces előnnyel vezetett a második helyezett Alessandra Keller és a harmadik Pauline Ferrand-Prévot előtt. Az újdonsült világkupa-győztes Mona Mitterwallner a célvonalhoz közeledve többször is hátranézett, és a célvonalig pacsizott a szurkolókkal. Karjait a magasba lökte, lélegzete elakadt és az érzelmei elszabadultak.

"Világklasszis teljesítményt nyújtott" - mondta Phil Dixon, a Cannondale Factory Racing sportigazgatója - "egy jól időzített támadással megszerezte első világkupa-győzelmét. Bravó!"

 

 

"Végre minden összejött - lélegzett fel Mona a célban -, és most csak ez jár a fejemben. Nem tudom, hogy az örömtől sírok-e, vagy a fájdalomtól, amit az elmúlt két körben éreztem. A végsőkig kihajtottam magam. Csak a kétségek, a kemény munka és a fájdalom járt a fejemben, amin az elmúlt hónapokban keresztülmentem."

"Hatalmas köszönet az egész csapatnak, a Cannondale márkának, a családomnak és mindazoknak, akik mögöttem állnak és hisznek bennem" - mondta Mona.

Köszönjük Mona és gratulálunk! És várjuk a további sikereket.

 

 

 

 

 

Cannondale - Logo
[X]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a Cannondale legfrissebb híreit és promócióit tartalmazó hírlevélre.